3 minuten leestijd

Vergoeding Mindfulness training via jouw zorgverzekering

Sommige zorgverzekeraars vergoedingen Mindfulness trainingen geheel of gedeeltelijk.

Wendy Kortekaas
Mindfulness Trainer
Vergoeding Mindfulness training via jouw zorgverzekering

Mindfulness trainingen zijn steeds populairder aan het worden in Nederland. Veel mensen zien de voordelen van het beoefenen van mindfulness, zoals het verminderen van stress en het verbeteren van de mentale gezondheid. Gelukkig bieden sommige Nederlandse zorgverzekeraars de mogelijkheid om de kosten van een Mindfulness training geheel of gedeeltelijk te vergoeden.

Gekwalificeerd Mindfulness Professional

Het is echter wel belangrijk om te weten dat deze vergoeding alleen geldt als de trainer een gekwalificeerde professional is. Dit betekent dat de trainer moet beschikken over een specifieke opleiding en certificering in mindfulness.

Ik heb de complete training tot Mindfulnesstrainer MBSR gedaan en succesvol afgerond en sta daarom ook ingeschreven bij Vereniging voor Mindfulness waardoor ik voldoe aan die eis. Maar alsnog is het verstandig om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar voor meer informatie, die weet immers precies wat de voorwaarden zijn en hoe hoog de vergoeding zal zijn in jouw specifieke geval.

Vergoedingen kunnen variëren

Het is ook belangrijk om te weten dat de vergoedingen voor Mindfulness trainingen kunnen variëren tussen verschillende zorgverzekeraars. Sommige vergoeden de kosten geheel, terwijl andere een gedeeltelijke vergoeding bieden. Het is daarom verstandig om vooraf goed te informeren bij jouw zorgverzekeraar over de vergoedingen die zij bieden voor mindfulness trainingen.

Het is duidelijk dat Mindfulness trainingen een waardevolle aanvulling kunnen zijn op je mentale gezondheid. Als je overweegt om een training te volgen, is het verstandig om te informeren bij jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit kan je helpen om de kosten van de training te verminderen en zo toegang te krijgen tot de voordelen van mindfulness.

Wendy Kortekaas
Mindfulness Trainer

Hoi! Ik ben Wendy Kortekaas, Gecertificeerd Mindfulness Professional en gepassioneerd Mindfulness trainer. Ik vind het geweldig om anderen te leren hoe ze Mindfulness in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Via mijn blogs en 8-weekse Mindfulness MBSR training kan ik jou leren hoe je meer rust en balans in je leven kunt vinden. Laten we samen Mindfulness verkennen en innerlijke rust en persoonlijke groei ontdekken!

Meer over Wendy
© 2023 Wendy Kortekaas - Gecertificeerd bij VVM onder registratienummer 2022-9 - KVK: 89302796 - Algemene voorwaarden - Website door Jordy van den Aardweg