Gezonde en gelukkige werkomgeving

Mindfulness in jouw organisatie

Ontdek hoe Mindfulness op het werk in jouw organisatie, bedrijf of team kan bijdragen aan meer productiviteit, motivatie en tevredenheid van medewerkers.

Waarom Mindfulness in organisaties belangrijk is

Stress op het werk is een groeiend probleem in de moderne werkomgeving en heeft negatieve gevolgen voor zowel werknemers als organisaties. Mindfulness kan helpen hier iets aan te doen.

Wat is stress?

Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam op uitdagingen en druk. Maar te veel stress kan schadelijk zijn en leidt tot fysieke klachten.

Lees meer over wat stress is

Impact van stress op het werk

Stress op het werk leidt tot slechte prestaties, ziekte en burn-out bij werknemers. Bedrijven hebben hogere verzuim- en ziektekosten en lagere productiviteit.

Mindfulness als oplossing

Mindfulness vermindert stress op het werk en verbetert welzijn en prestaties. Dit leidt tot betere communicatie, samenwerking en besluitvorming waardoor jouw organisatie dus ook beter presteert.

Lees meer over wat Mindfulness is
Waarom Mindfulness in organisaties belangrijk is
Mindfulness is effectief

Bekende bedrijven omarmen al Mindfulness

Bedrijven zoals Google, Nike, Apple, Rabobank, KLM en de Belastingdienst gebruiken Mindfulness al voor hun werknemers via dagelijkse meditatie en trainingen over Mindfulness.

Meer balans, focus en samenwerking

De voordelen van Mindfulness op de werkvloer

Mindfulness kan in jouw organisatie, bedrijf of team kan bijdragen aan meer balans, focus en samenwerking en leert je o.a. omgaan met stress op het werk.

Vermindert stress en burn-out

Door Mindfulness te beoefenen kun je beter omgaan met stress en het risico op burn-out verminderen.

Verhoogt productiviteit

Mindfulness kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en prestaties, vooral in taken die veel mentale inspanning vergen.

Verbetert samenwerking

Door Mindfulness kun je beter luisteren naar anderen en minder snel in conflict raken, wat leidt tot verbeterde samenwerking en communicatie.

Bevordert creativiteit

Mindfulness kan de creativiteit en innovatie bevorderen door de geest te openen voor nieuwe ideeën en perspectieven.

Verbetert beslissingsvaardigheden

Door te concentreren op het moment en te luisteren naar je intuïtie, kun je beter beslissingen nemen en beter antwoorden vinden op uitdagende vraagstukken.

Versterkt relaties

Door bewust aandacht te geven aan de communicatie en het versterken van de band met je collega's, versterk je de relaties op het werk.

Hoe ik jouw organisatie met Mindfulness kan helpen

Om een blijvend effect te bereiken, is het belangrijk om Mindfulness op het werk goed te integreren in jouw bedrijfscultuur. Dit kan op een aantal manieren waar ik jouw organisatie mee kan helpen.

 • Mindfulness oefeningen

  Regelmatige Mindfulness oefeningen zijn een effectieve manier om werknemers te helpen Mindfulness te beoefenen en te integreren in hun dagelijks functioneren.

 • Mindfulness in dagelijkse routines

  Door korte Mindfulness oefeningen aan het begin of einde van vergaderingen of werkdagen uit te voeren, helpt dit werknemers om zich te concentreren en te ontspannen en verbetert de communicatie en samenwerking binnen teams.

 • Mindfulness op het werk workshops

  Tijdens de workshop "Mindfulness op het werk" krijgen werknemers uitgebreide informatie over Mindfulness en krijgen ze de kans om verschillende oefeningen en meditaties uit te proberen.

 • Mindfulness teambuilding activiteiten

  Bevorder Mindfulness binnen een team door middel van activiteiten die gericht zijn op het huidige moment zonder oordeel. Dit vermindert stress, verbetert communicatie en samenwerking en bevordert het algemene welzijn.

Mindfulness sessies en trainingen
Begin vandaag nog

Creëer een gezonde en gelukkige werkomgeving

Wil je graag Mindfulness implementeren in jouw bedrijf en hier meer over weten? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via [email protected] of het formulier hieronder. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Contact formulier
FAQ

Veel gestelde vragen

Het kan zijn dat er iets nog niet duidelijk is. Geen probleem! Hieronder staan een aantal vragen en antwoorden die ik regelmatig krijg. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met mij op.

Waarom is Mindfulness belangrijk voor organisaties?

Mindfulness kan bijdragen aan een gezonde werkomgeving en leiden tot verbeteringen in productiviteit, concentratie, emotionele regulatie en overall welzijn van medewerkers.

Hoe kan Mindfulness worden geïntegreerdin jouw organisatie?

Mindfulness kan worden geïntegreerd in jouw organisatie door het opzetten van een team, bepalen van doelen, maken van een plan, het informeren van medewerkers en het integreren van Mindfulness in dagelijkse werkroutines. Ook regelmatige evaluatie is belangrijk om te zien of de implementatie succesvol is en of er verbeteringen nodig zijn.

Hoe kan ik medewerkers betrekken bij Mindfulness in de organisatie?

Medewerkers kunnen worden betrokken bij Mindfulness door hen te informeren over de plannen en hen de mogelijkheid te geven om te participeren in mindfulness-trainingen en meditatiesessies. Ook het integreren van Mindfulness in dagelijkse werkroutines en hen betrekken bij de evaluatie van de implementatie kan helpen bij hun betrokkenheid.

Wat zijn de voordelen van Mindfulness voor medewerkers en organisaties?

De voordelen van Mindfulness voor medewerkers zijn onder andere verbetering van het welzijn, emotionele regulatie, concentratie en productiviteit. Voor organisaties kan Mindfulness leiden tot verbeteringen in de werkomgeving, communicatie tussen medewerkers en het verhogen van productiviteit.

Kan iedereen Mindfulness toepassen op de werkvloer?

Ja, Mindfulness is een toegankelijke techniek die door iedereen geleerd en toegepast kan worden. Het is aan te bevelen om een opleiding of training te volgen om de juiste technieken en inzichten te leren.

Hoeveel tijd moet ik besteden aan Mindfulness op de werkvloer?

Er is geen vast tijdsbestek voor Mindfulness op de werkvloer. Het is aan te bevelen om dagelijks een paar minuten te reserveren voor Mindfulness oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen of meditatie. Het is belangrijk om dit op te bouwen en regelmatig te blijven toepassen.

© 2023 Wendy Kortekaas - Gecertificeerd bij VVM onder registratienummer 2022-9 - KVK: 89302796 - Algemene voorwaarden - Website door Jordy van den Aardweg